Plantilla:Manifiesto/ca
Manifiesto Asturianu · Català · English · Español · Euskara · Galego El proper 22 de maig, els ciutadans espanyols estan convocats a les urnes per votar els seus representants públics a tots els ajuntaments i alguns parlaments autonòmics. Els representants elegits tindran al seu càrrec la gestió de milers de milions d'euros durant un període de quatre anys, raó més que de sobra per extremar les precaucions dels votants: durant aquests últims anys, el nivell de corrupció de la política espanyola s'ha disparat de manera alarmant a tot l'arc parlamentari.
PSOE, PP i CiU són les tres formacions polítiques que han pactat la ressurrecció de la llei Sinde al Senat, una llei que permet censurar Internet per la via administrativa, sense cap intervenció judicial que garanteixi la tutela efectiva dels ciutadans. Al jutge que hagi de validar el tancament li serà vedat analitzar el fons de l'assumpte, això és, la vulneració de drets de propietat intel·lectual o la possibilitat de produir un perjudici patrimonial per part de la pàgina web la clausura de la qual es sol·liciti. La llei Sinde crea un “buit lliure de jutges” on la decisió la fa una comissió administrativa nomenada pel govern, per evitar el que fins ara venia passant: que els jutges no donaven la raó a les reclamacions de la indústria dels continguts.
La llei Sinde és ineficaç. No aborda una reforma integral de la legislació de propietat intel·lectual, únic camí per afavorir la justa retribució dels creadors i artistes en el marc d'una societat de la cultura digital. Tot i així, i malgrat la oposició d'una part important de la societat incloent creadors i artistes, PSOE, PP i CiU van votar a favor d'ella. Van pesar més les pressions de governs estrangers i de grups minoritaris que no pas l'interès social. Però no tot és culpa dels nostres representants: nosaltres els hem elegit, bé per acció o bé per omissió.
Des de Nolesvotes.com considerem que PSOE, PP i CiU han faltat a la seva principal obligació amb els ciutadans: defensar la Constitució que van jurar o van prometre acatar. La llei Sinde sotmet Internet a una legislació excepcional, amb greu minva dels drets de llibertat d'expressió i d'informació i a la tutela judicial efectiva, possibilitant un major control polític de la xarxa.
La teva decisió és important. No et demanem el vot per a cap partit en concret, ni que votis en blanc, ni que t'hi abstinguis, sinò que t'informis per comprovar que existeixen alternatives contràries a la llei Sinde en tot l'espectre ideològic. Et demanem que defensis la llibertat a la xarxa amb el teu vot, retirant el suport a aquells que, amb els seus actes, s'han fet clarament mereixedors d'un vot de càstig.
El proper 22 de maig, NO ELS VOTIS.